[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Parlicov: Au fost create premisele necesare pentru scăderea tarifului la gaze naturale, în regim accelerat
31 Mai

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea pârghiile necesare pentru a interveni cât mai rapid în revizuirea tarifelor pentru furnizarea gazelor naturale. Declarațiile au fost făcute de ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unui briefing de presă, imediat după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

O altă dispoziție a CSE stabilește o corecție de echitate pentru întreprinderile care trec la un furnizor ce activează cu prețuri nereglementate.

„În procesul de liberalizare a pieței, fiecare consumator are posibilitatea de a-și alege furnizorul. Dar atunci când un consumator pleacă dintr-o piață reglementată în una liberă, devierile tarifare rămân pe umerii celorlalți consumatori. Astăzi, CSE a introdus un element de corecție de echitate, care presupune că un consumator trebuie să achite devierile tarifare neachitate, în cazul trecerii la un furnizor al pieței libere”, a explicat ministrul Parlicov.

De asemenea, Victor Parlicov a subliniat că, până la 30 iunie curent, consumatorii finali  vor putea procura gaze naturale fie de pe piața reglementată, fie de pe cea liberă, dar nu simultan.

Inapoi la arhiva noutaților