[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicespeaker: „Planul de acțiuni privind deschiderea parlamentară va facilita accesul la informațiile de țin de activitatea Legislativului”
12 Septembrie

Prima rundă de consultări publice în procesul de elaborare a Planului de acțiuni privind deschiderea parlamentară se desfășoară astăzi la Parlament, transmite CURENTUL.

Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, a specificat că acest Plan de acțiuni va facilita accesul la informațiile de țin de activitatea parlamentară și va permite cetățenilor să responsabilizeze parlamentarii.

„Ucraina și Georgia deja au elaborat acest Plan de acțiuni și ei activează în baza acestuia. Planul va aduce la cunoștință societății civile angajamentul forumului parlamentar pentru a asigura accesul sporit la informația parlamentară”, a spus Iurie Leancă.

Astfel, planul de acțiuni privind deschiderea parlamentară va fi consultat la toate etapele de elaborare. Documentul va avea 4 componente de bază: accesul la informația parlamentară; participarea societății civile în procesele parlamentare; responsabilizarea Parlamentului față de cetățeni și tehnologii și inovații în activitatea parlamentară.

După lansarea acestuia va urma o perioadă de pregătire, ulterior Planul va fi transmis Biroului permanent al Parlamentului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților