[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele PL: „Noi sperăm ca dramul de respectare a legii care a mai rămas în RM să primeze și toate lucrurile să fie reașezate la locul lor”
7 Decembrie

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, a comentat interimatul Silviei Radu în postura de Primar General al Capitalei și consideră că dosarele lui Dorin Chirtoacă sunt instrumentate politic, transmite CURENTUL.

Valeriu Munteanu spune că, dacă ar exista lege în Moldova, Primarul General ar reveni în funcție.

„Noi sperăm foarte mult ca dramul de respectare a legii care a mai rămas în RM să primeze și toate lucrurile să fie reașezate la locul lor, ca primarul general să revină în funcție. Eu cred că aceasta este soluția naturală, legală pe care o merită RM și locuitorii mun. Chișinău”, a spus Valeriu Munteanu.

De asemenea, el spune că Dorin Chirtoacă ar trebui să-și ducă mandatul până în 2019.

„Demisia benevolă a primarului și organizarea alegerilor anticipate în Capitală depind foarte mult de Primarul general, dar este o soluție nedreaptă pentru dlui și pentru locuitorii mun. Chișinău care în data de 19 noiembrie, prin ne-prezența masivă la vot au spus că Dorin Chirtoacă trebuie să-și continue mandatul până în 2019. În momentul în care acum toată lumea îi frânge mâinile, politic vorbind, dar alții o fac politico-juridic, atunci oricărui dintre noi i se poate întâmpla acest lucru. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat. Consider că dosarele care îi sunt instrumentate au geneză și rațiuni politice, iar în momentul în care ar intra în acest joc, ar valida cumva planurile care s-au făcut la început și s-au schimbat pe parcurs, de către PDM și PSRM”, a spus Valeriu Munteanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților