[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele PAS a spus când blocul „ACUM DA PAS” va face publică lista candidaților pe circumscripții
18 Decembrie

„Lista candidaților pe circumscripții este aproape definitivată”. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Politicianul afirmă că această va fi făcută publică în preajma sau chiar pe 26 decembrie.

„La candidații pe circumscripții lista este aproape definitivată. Probabil vor fi anunțate în preajma, fie în ziua în care vom merge să ridicăm listele de subscripție, pe 26 decembrie, deși noi deja am mers să solicităm acel certificat de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate acum o săptămână și suntem în așteptarea acestor certificate, ceea ce este o situație la fel ușor ironică, noi fiind în situația de a cere certificate de integritate de la guvernare, sau cum zicem noi câteodată, învoirea de la poliție. Nu ar trebui să fie așa, ar trebui să fie instituții cu adevărat autonome, asupra cărora să nu planeze dubii de control politic, dar realitatea este așa cum este și am fost forțați de circumstanțe să mergem într-acolo”, spune Mihai Popșoi.

În acest context, Mihai Popșoi menționează că „guvernarea pe undeva știe care sunt acei candidați”.

„Așa cum este legea, o respectăm și suntem în așteptarea acestor certificate. Deci, guvernarea pe undeva deja știe care sunt candidații. Din păcate, noi nu ne permitem să-i anunțăm, pentru că noi suntem forțați să suflăm și în iaurt. După cum ați menționat și Dvs. la începutul conversației, am fost deja atacați, atenționați de guvernare din cauza unor pliante inocente, inofensive. Dacă am fi anunțat candidații, posibil că ar fi existat careva riscuri juridice la care noi nu dorim să ne expunem, pentru că cunoaștem faptul că sunt standarde duble”, a spus vicepreședintele PAS.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților