[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele Partidului „ȘOR” și avocații lui Ilan Șor efectuează o vizită La Consiliul Europei pentru a discuta cazul lui Ilan Șor
27 Iunie

Astăzi, 27 iunie, vicepreşedintele Partidului ŞOR, Marina Tauber şi avocaţii lui Ilan Şor, Iulian Balan şi Denis Ulanov, la invitaţia membrilor Consiliului Europei,  efectuează o vizită oficială la Bruxelles şi Strasbourg, pentru a participa la dezbateri şi audieri cu privire la problema încălcării drepturilor civile şi aspecte legate de cazul Primarului de Orhei, politicianul, Ilan Şor, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al partidului, în cadrul vizitei oficiale, reprezentanţii lui Ilan Şor vor avea o serie de întrevederi de lucru cu participarea mai multor deputaţi europeni şi diverse grupuri politice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, experţi şi factori de decizie ai forţelor politice europene.

Totodată, delegaţia liderului politic şi  Primarului de Orhei, va susţine  o conferinţă de presă cu participarea presei internaţionale şi membrilor Consiliului Europei, în cadrul căreia vor expune detalii privind încălcarea drepturilor şi libertăţilor civile ale lui Ilan Şor.

Amintim că, la invitaţia Europarlamentarilor, delegaţia Partidului ŞOR şi echipa de apărare a lui Ilan Şor au mai efectuat la 12 iunie curent, o vizită oficială la Strasbourg, Parlamentul European, unde, de asemenea au avut o serie de întrevederi cu deputaţii europeni. Urmare a discuţiilor, reprezentanţii lui Ilan Şor au primit asigurări privind monitorizarea în detaliu a cazului liderului lor, inclusiv încălcarea drepturilor şi limitarea libertăţii acestuia.

Mai mult, deputatul European, Lorenzo Fontana, reprezentant al Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European,a adresat o scrisoare către Parlamentul Republicii Moldova, Guvern şi Procuratura Generală prin care îşi arată îngrijorarea cu privire la încălcarea drepturilor civile ale lui Ilan Şor. Totodată, deputaţii europeni s-au prezentat dispuşi de a vizita Republica Moldova, pentru a avea o întrevedere cu Ilan Şor.

Ilan Şor, Primarul de Orhei, Preşedintele Partidului „ŞOR”, filantrop şi promotor al proiectelor sociale a fost reţinut la data de 22 iunie 2016 în cazul „BEM”, iar la 21 iunie instanţa de judecată a emis o sentinţă de condamnare pe numele acestuia, pe care o considerăm ilegală.

Este de menţionat faptul că, Ilan Şor a colaborat cu organele de anchetă din momentul iniţierii cauzei penale, oferind informaţiile necesare şi contribuind la dezvăluirea unor acte de corupţie, în eşaloanele înalte ale guvernării, fiind condamnat ex – premierul Vlad Filat şi alţi complici ai acestuia.

19429617_831541877014494_7542353395743742991_n

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților