[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele Parlamentului – în California. Ce a discutat cu oficiali americani
11 Ianuarie

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a avut recent o întrevedere cu senatorul Jim Nielsen în Sacramento, capitala statului California, transmite CURENTUL.

Oficialul american și-a manifestat interesul față de situația actuală din Republica Moldova, iar în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce țin de intensificarea relației dintre țara noastră și California.

„L-am invitat pe senatorul Nielsen să viziteze Republica Moldova și am convenit să păstrăm un dialog eficient pentru a stimula investițiile americane în economia țării noastre”, a comunicat Valeriu Ghilețchi.

În deschiderea sesiunii parlamentare din California, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova a fost prezentat în fața senatului, fiind salutat călduros de Președintele Senatului, Kevin de León, President Pro Tempore, dar și de ceilalți senatori americani.

De menționat că, Valeriu Ghilețchi se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii până la mijlocul lunii ianuarie. Vicepreședintele Parlamentului a avut mai multe întâlniri cu oficiali americani, dar și cu reprezentanți ai diasporei.

Valeriu Ghilețchi-SUA-01

Valeriu Ghiletchi_03

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților