[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepremier: „Guvernele de pe ambele maluri ale Prutului au datoria de a-și intensifica relațiile”
23 Februarie

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că integrarea Republicii Moldova se face cu Bucureștiul, cu România și prin România. Despre aceasta el a declarat el, în cadrul unei conferințe de presă, după vizita sa de lucru în România, informează CURENTUL.

Iurie Leancă a declarat că vizita de la București s-a axat pe două dimensiuni: relația bilaterală și agenda europeană a RM, dar și rolul extrem de important al României în realizarea obiectivului de integrare europeană.

„Obiectivul vizitei a fost să trecem în revistă stadiul actual și, în mod special, să ne axăm pe obiectivele imediat următoarele. Nu uitați, acest an este unul absolut deosebit, cu semnificație aparte, este Centenarul Marii Unirii, pe care sper să-l marcăm pe potriva importanței lui. În acest context, absolut deosebit istoric, bineînțeles, Guvernele de pe ambele maluri ale Prutului au datoria de a-și intensifica relațiile și a face așa, încât cetățenii să vadă efectele pozitive ale acestei conotații, care va însemna mai multă prosperitate, evoluții pozitive pe plan comercial, economic, social, proiecte în continuare desfășurate cu susținerea România, iar tot asta înseamnă stabilitate, vizibilitate”, a precizat el.

Iurie Leancă a mai spus că România este și un avocat și o locomotivă pentru integrarea europeană a RM. „Am convenit să avem consultări extrem de intense, schimb de opinii, demersuri eventual comune în capitalele europene, așa cum am făcut-o anterior. Astfel de acțiuni, sunt convins că, trebuie să le reaplicăm, fiindcă vor fi în interesul acestei agende europene a RM. Am convenit să relansăm activitatea Comisiilor interguvernamentale pe probleme de integrare europeană, în mod special ne referim la discuții sectoriale, transferul expertizei, experienței pe care o are România. Sunt convins că astfel de discuții sectoriale vor avea un impact pozitiv pentru impulsionarea reformelor acasă, pentru a veni nu doar cu preluarea unor directive într-o manieră automată, cât și cu substanță și calitate, viteza de care avem nevoie pentru a avansa în continuare”, a mai spus Leancă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților