[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministrul Daniela Morari a participat la Forumul Regional organizat de ICMPD
27 Septembrie

În cadrul vizitei de lucru la Viena, vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari, a participat, la 26 septembrie, la Forumul Regional cu genericul „Diaspora Direct Investments – Experiences from the Western Balkans”, organizat de Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migraţie (ICMPD), transmite CURENTUL.

În cadrul discuțiilor, Daniela Morari a împărtășit experiența Republicii Moldova acumulată în procesul de implementare a Parteneriatului de Mobilitate RM-UE, în special în ceea ce privește integrarea migrației în dezvoltare, valorificarea contribuțiilor comunităților de moldoveni de peste hotare în dezvoltarea comunităților de origine, oportunităţi de afaceri create pentru migranţii întorşi acasă, precum și programe de consolidare a capacităţilor antreprenoriale ale diasporei. De asemenea, Forumul Regional a servit în examinarea celor mai bune practici și lecții învățate în procesul de implementare a inițiativelor similare în cadrul Balcanilor Occidentali.

Programul vizitei de lucru a inclus şi o întrevedere cu Katharina Wieser, șefa Departamentului Europa de Est, Caucazul de Sud, Asia Centrală, Politica Europeană de Vecinătate și Parteneriatul Estic al Ministerului austriac de Externe. În cadrul întrevederii au fost abordate ultimele evoluții în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, prioritățile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017, precum și elementele cheie ale agendei bilaterale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților