[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Viața în carantină”: El a mers la birou, soția a predat lecții online, iar fiul a făcut dansuri online. Cine e consilierul municipal
4 Mai

Pentru consilierul democrat în Consiliul Muncipal Chișinău, Veaceslav Nedelea, administratorul principal al ZAL „Expo – Business Chișinău”, viața în izolare este una foarte complicată și disconfortă. Despre aceasta consilierul a vorbit în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața în carantină!”.

„Soția, care este profesoară la un liceu din capitală, toată ziua face ore cu elevii săi online, adică de la distanță. Fiul meu de 8 ani, la fel. Sună straniu, dar face și dansuri moderne online.

Personal, mă deplasam săptămânal la locul de muncă, unde semnam actele necesare bunei funcționări a activității rezidenților Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Bussines-Chișinău”, pe care o administrez. O parte din ei au activat parțial în această perioadă.

Până la 15 mai a.c., sper ca toți rezidenții noștri să își reia activitatea”, spune Veaceslav Nedelea.

Consilierul îndeplinește munca la distanță.

„Teleconferințe, ședințe online cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, cu alți responsabili din cadrul ministerului de resort – aceasta este rutina activității mele în perioada pandemică”, spune Veaceslav Nedelea.

De asemenea, consilierul afirmă că nu are un careva hobby, dar a reușit să-l recitească pe Lev Tolstoi.

Veaceslav Nedelea afirmă că în această perioadă de izolare s-a conformat în totalitate restricțiilor impuse de autorități și recomandările medicilor.

Din cauza pandemiei, Veaceslav Nedelea a pierdut „contactul viu cu colegii mei și cu rudele, părinții în special”.

„Nu am avut ocazia să merg să-l felicit pe tatăl meu, care în pandemie a avut ziua de naștere – 78 de ani împliniți.

Dar în pandemie am învățat și multe lucruri – trebue să fiu răbdător, să prețuesc clipele frumoase din viață, să mă bucur de lucruri, pe care până acum le consideram nesemnificative”, spune consilierul.

Totodată, după ce va trece pandemia, Veaceslav Nedelea afirmă că are multe lucruri de recuperat.

„Primul din ele va fi vizita la părinți și rude în satul meu natal. Mă voi revedea cu prietenii, colegii și oamenii dragi mie”.

Odată ce va trece perioada pandemică, consilierul spune că viața va fi alta.

„Oamenii se vor schimba, vor aprecia darul Dumnezeiesc al vieții și scurtețea acesteia. Vom ști să apreciem lucrurile importante și frumoase, pe care anterior le consideram „mărunte”, vom deveni mai iertători și buni, unii față de alții”, a spus Veaceslav Nedelea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților