[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Viața în carantină”: Deputatul care a învățat să gătească pe timp de pandemie: „Sper cineva să aprecieze”
6 Mai

Munca și cititul sunt lucrurile care îl ajută pe deputatul fracțiunii Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău să simtă mai puțin impactul pandemiei și carantinei. Despre aceasta deputatul a vorbit în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața în carantină”.

„Viața de carantină m-a făcut să apreciez mult mai mult comunicarea cu oamenii dragi pe care o aveam, plimbările și lucrurile mici pe care ne-am dezobișnuit să le recunoaștem. Munca și cititul sunt lucrurile care mă ajută să simt mai puțin impactul carantinei, deși trebuie să recunosc că duc o lipsă mare față de mărunțușurile pe care obișnuiam să le fac în lipsa restricțiilor. Cred că viața și percepțiile fiecărui om s-au schimbat și chiar dacă carantina și pandemia va trece, aceste percepții vor rămâne în subconștientul fiecărui om”, a spus Dinu Plîngău.

În carantină, Dinu Plîngău s-a învățat să facă ceva de care se bucură și se mândrește.

„Munca și obligațiile pe care le am îmi fură practic tot timpul chiar și în perioada carantinei. Totuși, în condițiile în care muncesc mai mult de acasă m-am învățat a găti mai bine, uneori mă bucur și mă mândresc cu faptul că mi-a reușit ceva comestibil. Pe de altă parte, am reușit să citesc cărțile care-mi făceau din ochi de mult timp și să privesc filmele despre care discutau prietenii și pe care eu nu le-am privit”, spune deputatul.

Dinu Plîngău speră că cineva după carantină îi va aprecia gătitul, dar și vinul fiert pe care îl poate face.

„În rest, ca și fiecare om, aștept cu nerăbdare să treacă această ocară care a năpustit peste omenire și să revenim la bucuriile obișnuite pe care uitam să le apreciem”.

În perioada acestei crize Dinu Plîngău muncește mult mai mult decât până la pandemie.

„De la formularea unor propuneri și soluții pentru depășirea crizei în anumite domenii, răspunsurile la petiții, formularea unor texte și documente, până la lucrul cu cetățenii, de la acte de caritate, până la exercitarea controlului parlamentar asupra activităților instituțiilor statului ca acestea să nu comită abuzuri față de cetățeni, documentarea cazurilor care ridică semne de întrebare și multe alte lucruri care trebuie să le facem împreună cu colegii. Eu am un domeniu de activitate pe care vreau să-l fac bine, iar pentru asta nu stau doar acasă și circul des pentru a face bine ceea ce trebuie să fac”, a spus Dinu Plîngău.

Din cauza COVID-19 Dinu Plîngău a pierdut libertatea.

„Am pierdut aceleași lucruri pe care le-au pierdut majoritatea cetățenilor: libertatea într-o oarecare măsură și sentimentul de siguranță. Pe lângă aceste două lucruri mari, fiecare dintre noi a mai pierdut posibilitatea de a se bucura de unele lucruri minore, dar atât de mari și importante în momentul în care realizezi lipsa lor”, spune deputatul.

După pandemie, sunt mai multe lucruri pe care Dinu Plîngău ar vrea să le facă.

„În primul rând să mă văd cu prietenii și să beau o cafea în parc”.

După părerea deputatului, viața după pandemie se va schimba radical.

„Omenirea va privi lucrurile cu alți ochi. Se vor schimba prioritățile, accentele și anumite valori. Se va investi mult mai mult în medicină și în tehnologii. Ne vom confrunta și cu o criză care poate însemna un nou început pentru un eventual progres sau niște chinuri pe o perioadă mai lungă. Unitatea, solidaritatea, responsabilitatea și dragostea față de aproape sunt lucruri importante care ne vor ajuta să trecem peste aceste vremuri sumbre”, a spus Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților