[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Viața în carantină”: Consilier municipal: „Pandemia ne-a dat multe lecții dure”
13 Mai

Consilierul municipal al fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Ivanov, are drept prioritate finalizarea studiilor universitare, care i-a dat bătăi de cap în perioada carantinei. Despre aceasta, Dumitru Ivanov a vorbit în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața în carantină”.

Consilierul spune că în această perioadă și-a dedicat timpul gătitului.

„Dacă înainte de carantină obișnuiam să mănânc des în oraș din cauza vieții active și lipsei de timp, acum am învățat să prepar totul acasă. E mult mai gustos și sănătos”, spune Dumitru Ivanov.

Totodată, el afirmă că munca la distanță este ceva nou pentru el.

„Nu am fost obișnuit cu munca la distanță, dar e o experiență plăcută. Toate petițiile și interpelările le-am făcut online, cu semnătura electronică, ceea ce înseamnă mai puțină hârtie. Neapărat o să folosesc această practică și după carantină. Toate ședințele au trecut în online, și pe alocuri sunt mai productive fiindcă a fost exclus timpul de deplasare pe la sedii.

Vorbind de munca la distanță. La începutul lunii aprilie am elaborat un proiect pentru organizarea ședințelor CMC online pe timp de situații excepționale. Mizez pe votul și susținerea consilierilor, ori în aceste timpuri sănătatea și siguranța cetățenilor e pe primul loc. Împreună cu colegii din fracțiunea PAS lucrăm continuu. Neapărat veți auzi despre proiectele fracțiunii la ședințele viitoare ale consiliului”, spune consilierul.

În perioada carantinei Dumitru Ivanov a pierdut un prieten, dar nu din cauza COVID-19.

„Doresc să aduc condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în timpul pandemiei. Am pierdut și eu un prieten, dar nu din cauza la COVID. Pentru mulți este o perioadă grea, dar sunt sigur că doar împreună, solidari, o să putem trece peste”.

Primul lucru care îl va face imediat ce se termină carantina va fi să-și procure o bicicletă.

„De mult timp îmi doresc să am o bicicletă pentru deplasările prin oraș și nu numai. Sunt sigur că o să înțeleg cu mult mai bine problemele cu care se confruntă cicliștii zi de zi. Municipiul Chișinău poate și trebuie să devină un oraș prietenos cicliștilor și pietonilor!”, spune Dumitru Ivanov.

De asemenea, consilierul consideră că viața după pandemia nu va fi ca înainte.

„Primul lucru de care trebuie să ținem cont odată ce vor fi relaxate condițiile de carantină este că trebuie să fim în continuare precauți și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Pandemia de COVID ne-a dat mai multe lecții dure. Personal voi continua să lucrez electronic cu documentele și o să-mi organizez în continuare o parte de activități online”, a spus Dumitru Ivanov.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților