[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Viața în carantină”: Ce a învățat pe timp de pandemie consilierul PAS în CMC, Vasile Grădinaru
5 Mai

„Pandemia COVID 19 ne-a provocat mai multe pagube și ne-a impus mai multe restricții ale activităților noastre cotidiene. Activitatea zilnică, circulația, odihna, întîlnirile… toate s-au schimbat”. Aceasta afirmă președintele fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Vasile Grădinaru în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața în carantină”.

Vasile Grădinaru spune că îndiferent de acest lucru a continuat să activeze, dar s-a adaptat la situație și și-a stabilit priorități noi.

„În domeniul privat activitatea a fost sistată, dar în calitate de Consilier Municipal continui activitatea. Ședințele le petrecem preponderant pe on-line, lucrăm la mai multe proiecte de decizii, desfășurăm activități caritabile. Desigur că cu toții ne dorim să revenim la normalitatea de odinioară, doar că ea cu siguranță va fi alta”, spune Vasile Grădinaru.

Consilierul menționează că pandemia ne-a învățat pe toți să acordăm o atenție sporită normelor sanitare.

„Pandemia a amplificat sentimental solidaritatea cu cei mai expuși ca noi (medici, polițiști, taxatori…), cu cei mai vulnerabili ca noi (oameni cu venituri mici, în etate, ce suferă de boli ce ar putea amplifica efectele negative ale infectării…), etc.. Socializarea e preponderant pe on-line”, spune consilierul.

Vasile Grădinaru menționează că lucrând de la distanță și reducerii activităților, reușește să dedice mai mult timp familiei „lucru care foarte mult mi-a lipsit anterior și mie, și familiei mele”.

La capitolul muncă la distanță, Vasile Grădinaru a spus că e ok.

„Facem ședințe on-line, iar atunci când acest lucru e imposibil sau e vitală ieșirea în teren, respectăm toate normele de protecție. La moment lucrăm la mai multe proiecte de decizii:

⦁ Modificarea bugetului municipal
⦁ Revizuirea taxelor locale
⦁ Achiziționarea unităților de transport pentru mun. Chișinău
⦁ Petrecerea on-line a ședințelor CMC.
⦁ Crearea unei comisii de evaluare a eficienței utilizării patrimoniului municipal.
⦁ Aprobarea statutelor Întreprinderilor Municipale
⦁ Modernizarea Pieței Centrale
⦁ Altele

Am solicitat in repetate rânduri convocarea CMC, dar I. Ceban a refuzat.

Participăm la acte de caritate, ajutăm persoanele cu venituri mici cu produse alimentare, ajutăm la achiziționarea de prodese a persoanelor cu deficiențe locomotorii, risc sporit de infectare. Efectuăm donații de consumabile și echipamente, Instituțiilor Medicale care duc lipsa acută de aceste produse”, spune Vasile Grădinaru.

Din cauza COVID-19, Vasile Grădinaru a pierdut „mobilitatea, posibilitatea planificării reale a activităților, pierderi financiare”.

După ce se va termina pandemia, consilierul are o mulțime de făcut.

„- Replanificarea activităților de interes public și privat.

– reluarea activității cotidiene normale

– Întâlniri cu rudele și prietenii

-…”, a punctat Vasile Grădinaru.

Vasile Grădinaru a spus că „această pandemie va schimba modalitatea de evaluare si stabilire a priorităților, planificării și implimentării obiectivelor propuse, prevenirea și asigurarea riscurilor profesionale, economice…”.

Cristina Parfeni

foto: IPN

Inapoi la arhiva noutaților