[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vezi ce propun socialiștii referitor la parcările din Chişinău!
3 Aprilie

Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (PSRM) se pronunță „împotriva deciziilor antisociale, antiumane, care nu aduc careva beneficii municipiului, dar aduc beneficiu enorme în buzunarul funcționarilor Primăriei și companiilor afiliate acestora”. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unui briefing de presă, în contextul proiectului privind parcările cu plată în Chişinău, informează CURENTUL.

Socialiștii au venit cu câteva soluții.

„Unu – elaborarea unui regulament nou cu privire la funcționarea parcărilor și parcajelor auto cu plată în mun. Chișinău, ce vor fi îndreptate spre soluționarea problemelor cu parcare neregulamentară. Doi – elaborarea unui regulament, în comun cu experți și societatea civilă la un nivel profesionist cu privire la gestionarea transportului public și a infrastructurii în mun. Chișinău. Trei – proiectarea și construirea în mun. Chișinău a parcărilor supraetajate sau subterane”, a precizat socialistul Vitalie Mucan.

Totodată, socialiștii mai propun a patra soluție – înlocuirea parcărilor de pe bul. Ștefan cel Mare și Sfânt cu amenajarea trotuarelor, gazoanelor și locurilor de odihnă pentru cetățeni, iar a cincea soluție – amenajarea a cinci cartiere anual, câte un cartier în fiecare sector, cu construcția parcărilor inter-cartiere.

Vitalie Mucan a mai spus că, socialiștii vor veni cu proiecte de decizii clare cu privire la acest subiect.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților