[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veteranii de război: „Am făcut multe adresări la primărie pentru ajutor social, însă permanent am fost neglijați”
23 August

Asociația Obștească Uniunea Veteranilor de Război „Patriot” din Republica Moldova susține că autoritățile publice neglijează problemele sociale ale veteranilor, care au luptat pentru țară în război, informează CURENTUL.

Serghei Matiuc, un veteran, dar și membru al Consiliului Uniunii Veteranilor de Război, a menționat că au trimis mai multe cereri la primărie sau pretorilor pe sector pentru ajutor social, dar nici astăzi nu l-au primit.

„Am făcut multe adresări la primărie pentru ajutor social, însă permanent am fost neglijați, ne-am ales doar cu promisiuni. Din păcate, demnitarii noștri lucrează împotriva noastră în această țară. Noi ne-am adresat cu numeroase probleme, dar ei nici nu ne-au băgat în seamă. Și nu e vorba doar de veteranii de război, dar și despre unele familii vulnerabile, care nu au posibilitatea să se întrețină”, a spus veteranul.

De asemenea, și președintele Uniunii Veteranilor din Republica Moldova a accentuat că veteranii nu sunt ajutați.

„Problema aceasta persistă de mai mult timp, împreună cu colegii noștri, sperăm, totuși, să atingem această gravă problemă, pentru că veteranii noștri, care au luptat în război, s-au trezit după război fără atenție, în grija nimănui, iar autoritățile și instituțiile responsabile nu ne oferă nici un ajutor”, a spus el.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților