[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veste bună pentru angajații administrației publice locale: cresc salariile!
10 Iulie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat astăzi, în cadrul briefingului săptămânal, că angajații administrației publice locale (primarii, personalul primăriei și alții) vor primi salarii mai mari, informează CURENTUL.

Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, a declarat că a fost făcută deja corectarea Legii Bugetului, în cadrul căreia au fost alocate mijloace de bani suplimentare pentru a spori plățile salariale în diferite forme pentru colaboratorii primăriilor și a primarilor cu până la 50%.

„Această creștere salarială urmează să fie făcută chiar din această perioadă, probabil din luna august deja. Chiar în această săptămână și săptămâna viitoare urmează să fie aprobate, în două lecturi, două proiecte de legi, ce vor face posibilă distribuirea celor câteva zeci de milioane de lei, ce au fost bugetate special în aceste scopuri. Doar că noi dorim ca soluția aceasta să fie una sustenabilă și una care va fi aplicată nu doar în 2018, dar să fie o creștere de acum încolo. De aceea, pentru acest an mijloacele vor fi alocate de la bugetul de stat, iar pentru anul viitor aceste plăți suplimentare vor fi generate din câteva alte soluții tehnice, pe care deja le implementează Agenția Servicii Publice, astfel încât să fie crescută baza de formare a propriilor venituri ale autonomiei publice locale”, a precizat Cebotari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților