[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Munteanu pleacă din Partidul Liberal. Iată ce va face în continuare!
11 Decembrie

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, se retrage din cadrul formațiunii. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Valeriu Munteanu a menționat că nu va adera la nici un partid și va susține, în continuare, blocul „ACUM”.

„Partidul Liberal a decis să meargă într-o direcție, iar eu – în alta. Am decis că nu pot fi părtaș la despărțirea forțelor de opoziție. Am decis să mă retrag din PL, cu regret, dar cu mintea trează că nu am greșit cu nimic în fața neamului românesc, în fața lui Dumnezeu și am făcut întotdeauna și fac și acum ceea ce trebuie să fac. Lupta continuă, nu voi abdica de la ceea ce cred eu că este bine. Voi lupta în continuare pentru ceea ce cred. Voi susține în continuare blocul „ACUM”, opoziția unită, autentic pro-românească, pro-europeană, anti-Putin și anti-binom pentru a facilita votul cetățenilor. Voi face acest lucru cu toată energia și dorința de a face bine”, a spus Valeriu Munteanu.

Decizia de a părăsi rândurile Partidului Liberal a venit în contextul în care partidul a decis să meargă în alegeri separat, deși anterior se vorbea despre participarea sa în cadrul blocului „ACUM”.

„La începutul negocierilor, toată lumea înțelegea că decizia PL va întârzia din cauza realegerii conducerii partidului, iar colegii au fost înțelegători. Reprezentanții PL au întrebat reprezentanții PAS și PDA dacă, odată cu venirea membrilor PL în bloc, vor putea să promoveze în campania electorală Unirea cu România. Răspunsul a fost unul afirmativ. La cea de-a cincea ședință, s-a stabilit ca PL și PLDM să-și sincronizeze deciziile pentru ca luni, 10 decembrie, să se clarifice situația. PLDM a dat dovadă de responsabilitate și a luat decizia că va merge împreună cu blocul „ACUM”. Am așteptat cu nerăbdare ca noul președinte Chirtoacă să ducă PL pe locul unde se cuvine. Ceva s-a întâmplat în aceste zile și președintele a venit cu o decizie că pe 16 decembrie se așteaptă o reuniune a partidului în acest sens. Nu este tocmai un motiv. Spun că PL are o decizie a Consiliului Republican, unde consiliul nu a discutat despre participarea PL în blocul „ACUM”, dar pe propria listă, există,   totuși, o decizie”, a spus Valeriu Munteanu.

În acest context, Valeriu Munteanu a anunțat că pleacă din Partidul Liberal.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților