[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Ghilețchi – reales în funcția de Președinte al Comisiei din APCE pentru Alegerea Judecătorilor CEDO
23 Ianuarie

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, a fost reales în funcția de Președinte al Comisiei din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Alegerea Judecătorilor CEDO, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, parlamentarii APCE și-au reiterat sprijinul pentru deputatul moldovean, care a deținut această funcție și în sesiunea de anul trecut.

„Vicepreședintele Legislativului de la Chișinău devine, astfel, una dintre cele mai puternice voci la APCE, Valeriu Ghilețchi fiind și unicul deputat moldovean care a deținut această funcție. Parlamentarul a mai condus anterior Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar a fost ales și în funcția de Vicepreședinte al APCE”, se menționează în comunicat.

De menționat că, la alegerile din 24 februarie, Valeriu Ghilețchi candidează pe Circumscripția Nr. 51 – SUA și Canada. Politicianul a depus deja toate actele de înregistrare la CEC și este candidatul cu cele mai multe semnături depuse, 1000 la număr, având și cele mai multe semnături de la cetățenii din diaspora americană.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților