[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valerii Katînsus, ex-jucător al naționalei de fotbal: „FMF aduce mai aproape de copii posibilitatea de a practica fotbalul – este o activitate mai mult socială, decât sportivă”
2 Mai

 La cei 33 de ani ai Federației  Moldovenești de Fotbal (FMF) , Valerii Katînsus, ex-jucător al naționalei RM, spune că forbalul este un fenomen social, prin care se reflectă toate problemele societății. „Cu cât mai multe oportunități vor avea oamenii în Moldova, cu atât mai puțini vor pleca din Moldova. Cu cât mai mulți oameni vor trece prin școala fotbalului, cu atât vom avea mai mulți oameni disciplinați, capabili să lucreze în echipă și să se ajute”, mai spune Valerii Katînsus .

„Eu judec despre maturitatea instituției după prioritățile care instituția și le setează și cum instituția se implică în rezolvarea problemelor societății. Fotbalul într-adevăr e un fenomen social și nu poate fi privit aparte de societate. Toate problemele societății neapărat se vor reflecta și în fotbal.  Faptul că Federația promovează fotbalul în toată țara și aduce mai aproape de copii posibilitatea de a practica fotbalul – este o activitate mai mult socială, decât sportivă”, a menționat Valerii Katînsus în mesajul adresat cu prijelul împlinirii celor 33 de activitate a FMF.

„Cu cât mai multe oportunități vor avea oamenii în Moldova, cu atât mai puțini vor pleca din Moldova. Cu cât mai mulți oameni vor trece prin școala fotbalului, cu atât vom avea mai mulți oameni disciplinați, capabili să lucreze în echipă și să se ajute. Asta înseamnă că vom avea o societate mai unită și mai educată – pentru că fotbalul educă. Și evident, anual vom găsi mai multe talente noi. Fotbalul național va deveni mai spectaculos și mai valoros. Industria fotbalului din Moldova va deveni mai puternică. Și Naționalele Republicii Moldova vor avea prestații mai frumoase”, a mai adăugat ex-judecătorul al naționalei RM.

Inapoi la arhiva noutaților