[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valentin Eșanu, despre motivele întemnițării sale: „Pe cei ce dețineau atunci puterea i-a deranjat enorm…”
31 Iulie

Omul de afaceri Valentin Eșanu, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, care au fost motivele întemnițării sale, transmite CURENTUL.

Valentin Eșanu spune că motivul principal a fost lupta cu regimul oligarhic.

„Începând cu anul 2013, eu am organizat mai multe proteste împotriva regimului oligarhic. E vorba de proteste în faţa Parlamentului, a unor misiuni diplomatice, în Piaţa Marii Adunării Naţionale etc. Cel mai cunoscut protest de acest fel e cel din 2014, pe care noi l-am numit convenţional „Moldomaidan”, dar şi cel în cadrul căruia am instalat corturi în PMAN. E clar că toate aceste proteste mă poziţionaseră ca şi pe o persoană incomodă regimului oligarhic.

De asemenea, cred că pe cei ce deţineau atunci puterea i-a deranjat enorm faptul că în 2014 am creat mişcarea socială „AntiOligarh”. Astfel, am lovit în cel mai dureros loc pentru ei şi evident că oligarhii de la putere nu puteau lăsa lucrurile să decurgă de la sine.

Totuși motivul real este că, începând cu 2016, am investit enorm în lupta cu regimul oligarhic pentru eliberarea țării de acesta. Am făcut-o sincer, fără a avea careva interese ascunse sau scopul de a obţine dividende politice. Am investit ca poporul să scape de Plahotniuc. Dar în august 2017, fiind scurgeri de informații de la persoana pe care o ajutam enorm, am fost reținut”, a spus Valentin Eșanu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților