[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vadim Pistrinciuc pune punctele pe „i”. Ce a pregătit PLDM în noua sesiune parlamentară?
27 Ianuarie

Liberal-democraţii îşi propun „să continue controlul parlamentar” şi în noua sesiune parlamentară, informează CURENTUL.

Vadim Pistrinciuc , vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a spus că deputații liberal-democrați nu vor permite guvernării să alunece definitiv în întunericul autocraţiei.

„Vom continua să monitorizăm devierile şi încălcările de lege pe care, din păcate, Guvernul şi diferite instituţii de stat le comit tot mai des, fie în prestarea de servicii sau fie în nerespectarea legii. În sesiunea trecută, fracţiunea noastră a fost foarte vocală în acest sens, în special domnul deputat Iurie Ţap, ce deţine întâietatea în Parlament după interpelările adresate Guvernului”, a spus Vadim Pistrinciuc.

Mai mult decât atât, în noua sesiune, PLDM vrea să pună accentul pe „provocările cheie ale timpurilor”.

„Lucrurile vor fi şi mai intense, ţintind în drepturile omului, autonomia administraţiei publice, folosirea banilor publici. Vom depune forţă şi rezistenţă în disputa pentru democraţie, pluralism politic, libertatea mass-media şi libertatea de expresie”, a declarat Pistrinciuc.

Întrebat dacă liberal-democraţii vor susţine presupusele moţiuni împotriva unor miniştri, Pistrinciuc a replicat că PLDM va analiza fiecare caz în parte şi că „moţiunea nu este un instrument de gălăgie politică, ci un mijloc legal al parlamentului ce trebuie folosit serios, argumentat şi nu aruncat ca o petardă”.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților