[ X ]
[ X ]
[ X ]
USEFS a găzduit „Gala sportului universitar-2019”
24 Decembrie

Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS) a găzduit luni „Gala sportului universitar-2019”.

În cadrul Galei a fost făcut bilanţul Universiadei naţionale şi al evoluţiilor sportivilor moldoveni la Universiada Mondială de la Napoli (Italia). „Am desfăşurat 19 turnee în cadrul Universiadei naţionale: baschet masculin şi feminin, futsal, volei masculin şi feminin, şah, lupte libere, triatlon forţă, atletism, fotbal, înot, rugby 7, joc de dame, badminton, trânta, armwrestling ș.a. Am concurat la Universiada Mondială cu 22 de sportivi şi am obţinut o medalie de aur, două de bronz”, a specificat în mesajul de salut preşedintele Federaţiei Sportului Universitar şi al Veteranilor Sportului Veaceslav Manolachi, rectorul USEFS.

Cea mai bună performanţă (medalie de aur) la Napoli a realizat-o judocanul Denis Vieru. Distincţii de bronz au cucerit Dorin Goţonoagă (judo) şi Ana Ciuchitu (taekwondo). Niciunul dintre ei nu a fost prezent la festivitate, deoarece se află în cantonamente peste hotare.

Denis Vieru urma să primească la manifestare cheile de la un apartament cu două odăi, oferit de compania Basconlux SRL. Deoarece a lipsit, ele au fost înmânate preşedintelui Federaţiei naţionale de judo, Andrei Golban. „Mă bucur pentru aprecierea făcută. Ne vom strădui să mai obţinem performanţe de răsunet”, a spus oficialul. „Am practicat judo, am obţinut rezultate bune şi mă bucur că putem oferi un asemenea cadou”, s-a confesat reprezentantul companiei Basconlux SRL, Anatol Cotorcea, maestru al sportului la sambo şi judo, multiplu premiant al campionatelor naţionale.

Printre cei mai buni sportivi universitari au mai figurat Tatiana Saculţan (locul 4 în concursul de nataţie de la Napoli), Dimitriana Surdu (atletism, locul 5 la Napoli), Cristina Blanaru, Iurie Mocanu (ambii la judo), ocupanţi ai locurilor 5 la Universiada Mondială, Tatiana Chişcă (nataţie, locul 6 la Universiadă). „Nu mi-a ajuns puţin ca să urc pe podiumul de premiere universitar”, a spus Dimitriana Surdu, prezentă la festivitate, care este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Toţi laureaţii au primit echipament sportiv oferit de compania Boviline. „Am susţinut şi voi susţine sportul de performanţă”, a declarat directorul general al companiei Boris Bujor.

În clasamentul general pe echipe al Universiadei naţionale pe primul loc s-a situat selecţionata USEFS. Locul doi a revenit reprezentativei Universităţii Tehnice din Moldova, iar pe locul trei s-a clasat formaţia Universităţii de Stat din Moldova. Premiile au fost oferite de preşedintele Consiliului rectorilor din Republica Moldova, Grigore Belostecinic, rector al Academiei de Studii Economice din Moldova. „Felicit toată lumea cu ocazia sărbătorilor de iarnă, performerii care s-au remarcat în acest an”, a remarcat el în mesajul de salut adresat.

Un premiu special a fost acordat lui Mihail Malear, multiplu campion european şi mondial de veterani la judo. Un grup de ziarişti au fost distinşi cu diplome de onoare. În cadrul festivităţii a fost prezentat documentarul „Napoli, Universiada Mondială”, realizat de jurnalistul Ion Robu. La manifestare a fost prezent şi a rostit o alocuţiune Secretarul de stat în domeniul sportului la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Ion Gheorghiu. „Vom susţine mereu sportul universitar”, a notat oficialul.

USEFS a găzduit a doua oară Gala sportului universitar.

moldpres

Inapoi la arhiva noutaților