[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Urbanconstruct” va crea un parc, unde fiecare familie va putea să planteze arbori care să le poartă numele
3 Februarie

Compania „Urbanconstruct” SRL, care urmează să construiască complexul locativ și comercial din preajma Circului, va crea în preajmă și un parc unic pentru Republica Moldova.

Tudor Talpă, director general al companiei, spune că în acest parc, doritorii vor putea planta arbori care să le poartă numele de familie.

„Acum aici totul este paragină. E un loc în inima Chișinăului de care au uitat toți, unde se plimbă doar oamenii fără adăpost sau câinii. Noi ne dorim să creăm un loc deosebit, un loc unde oamenii capitalei să se poată odihni frumos”, spune Tudor Talpă.

El afirmă că cimitirul din preajmă, despre care se tot vorbește, nu există. „Mormintele au fost deshumate în anul 1970 și osemintele reînmormântate la cimitirul Doina”, spune el.

Construcția celor patru blocuri locative și a unui businesscentru va dura 2 ani. În total e vorba de 55 000 metri pătrați. Locuri de parcare vor fi asigurate 1:1, iar pentru a evita aglomerație aici va funcționa magazin, școală, grădiniță, sală de sport. Observatoriul va fi amplasat la ultimul etaj al centrului de afaceri.

„Urbanconstruct” SRL a fost fondată în anul 2004, iar timp de 17 ani a dat în exploatarea peste o mie de apartamente înaintea termenului stabilit, dar și 350 de stații PECO, atât în țară, cât și peste hotare. Compania are un număr stabil de angajați de circa 600 și anual achită la bugetul țării aproape 20 milioane de lei.

shok.md

Inapoi la arhiva noutaților