[ X ]
[ X ]
[ X ]
Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București își extind colaborarea
17 Mai

Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea din București (UniBuc), își extind parteneriatul în domeniul dezvoltării și promovării educației și științei, prin semnarea a două acorduri de cooperare în domeniul didactic și de cercetare științifică, cât și în vederea înființări Extensiunii Universitare.

Rectorul USM, Igor ȘAROV și rectorul UniBuc, Marian PREDA au stabilit inițierea Extensiei universitare la USM, pentru programul de master „Pastorație și viață liturgică”, prin semnarea la 16 mai, a unui Acord în acest sens.

Extensia universitară va fi înființată la Chișinău de Universitatea din București, cu sprijinul Universității de Stat din Moldova, iar activitatea ei se va baza pe parteneriatul dintre cele două instituții în domeniile didactic, științific, cultural și social.

Programul de studii desfășurat în Extensia universitară va fi finanțat conform legislației din România, astfel, Universitatea din București oferă pentru programul din Extensia universitară planuri de învățământ, suport pentru cursuri, seminarii și laboratoare, personal didactic titular de curs și o parte din logistica necesară, toate identice cu cele pentru programul de studiu similar care se desfășoară în cadrul Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Programul de studii din cadrul extensiei este supus acreditării de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior din România (ARACIS).

Prin cel de-al doilea Acord de Cooperare, instituțiile vor putea face schimb de cadre didactice, studenți, cercetători, materiale academice și specializate, precum și informații despre programe de studiu și tehnologii de predare. Acestea vor putea organiza, în comun, conferințe științifice internaționale, programe, expoziții, publicarea de articole și rapoarte. Astfel, va fi asigurat dialogul universitar întru realizarea proiectelor comune.

Inapoi la arhiva noutaților