[ X ]
[ X ]
[ X ]
Universitatea de Stat din Moldova – membru al Clusterului Universitar al Parteneriatului Estic
20 Octombrie

Universitatea de Stat din Moldova a semnat memorandul de constituire a Clusterului Universitar al Parteneriatului Estic, care se va concentra pe dezvoltarea cooperării în știință, cercetare și educație, informează CURENTUL.

Memorandumul de constituire a fost semnat la 19 octombrie, la Praga, Cehia, în cadrul unei conferințe solemne.

Inițiatoarea creării unui Cluster Universitar al Parteneriatului Estic este Universitatea Charles din Praga și a fost susținută de 11 universități din Ucraina, Moldova, Georgia (PE) și din țările membre ale Uniunii Europene.

La ședința de constituire au participat reprezentanții universităților semnatare, Universitatea de Stat din Moldova a fost reprezentată de către prorectorul Aurelia Hanganu, dar și ai Ministerului Educației, Tineretului și Sportului din Cehia, Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe și ai corpului diplomatic, Republica Moldova fiind susținută de către Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă, E.S. Alexandru Codreanu.

Clusterul își propune impulsionarea colaborării multilaterale pe dimenisiunile educației, științei și cercetării, în care universitățile din țările parteneriatului estic și membre a UE participă ca parteneri egali.

Inapoi la arhiva noutaților