[ X ]
[ X ]
[ X ]
Uniunea Europeană și PNUD lansează un apel de proiecte pentru regiunile Cahul și Ungheni
2 August

Uniunea Europeană oferă 1,5 mln euro pentru inițiative care vor contribui la crearea și modernizarea infrastructurii de atragere a investițiilor în regiunile Cahul și Ungheni. Granturile sunt oferite prin intermediul programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, implementat de PNUD și UNICEF.

Scopul asistenței nerambursabile este atragerea la nivel local a afacerilor competitive, ceea ce depinde de existența unei infrastructuri publice viabile (accesul agenților economici la sistemele de alimentare cu apă, canalizare, electricitate, gaze naturale, rețeaua rutieră etc.).

Instituții publice locale, regionale, naționale sau consorții sunt eligibile pentru participare la apelul de proiecte. Fiecare propunere selectată poate beneficia de finanțare de la 200.000 la 750.000 de euro.

Asistența financiară va fi alocată pentru crearea parcurilor industriale, centrelor tehnologice și de inovare, incubatoarelor și acceleratoarelor de afaceri, facilităților pentru cercetare și dezvoltare, modernizarea infrastructurii de transport și logistică, pentru industriile specializate.

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate aici.

Termenul-limită de depunere a dosarelor este 11 septembrie 2023, ora 17:00 (GMT+2:00).

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Inapoi la arhiva noutaților