[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Unirea” – sperietoare pentru Comrat și Tiraspol? Chirtoacă: „Nimeni nu-și mai permite să atace România”
10 Septembrie

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice „UNIREA” la alegerile prezidențiale, afirmă că subiectul Unirii cu România nu mai este unul care sperie Comratul și Tiraspolul, transmite CURENTUL.

Dorin Chirtoacă, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, punctează că nimeni nu-și mai permite să atace România pe subiectul cetățeniei.

„Poate în discuții la bucătărie și la un pahar de vorbă a rămas, așa, în batjocură, dar sunt destui de la Tiraspol și cei de la Comrat care au pașaport românesc și-și fac în continuare. Sau ca discurs public fățarnic, pentru a apăra panglica negru-oranj la 9 mai și, respectiv, a umbla în uniforma sovietică, pentru că așa au fost obișnuiți, așa este homo sovieticus, așa sunt ei în mentalitatea lor. Dar numai atât. Nimeni nu-și mai permite astăzi să atace România pe subiectul cetățeniei, a pașaportului și chiar a unirii, precum că ar fi o sperietoare, decât ca un discurs steril. Până și Dodon, de Ziua Limbii Române, a spus că, indiferent cum o numim, română sau moldovenească, e a noastră și trebuie s-o vorbim. Asta înseamnă că el înțelege că nu mai poate aduna voturi speculând chestiunea limbii moldovenești și trebuie să recunoască – și public! – că este limba română. Așa cum mama dumnealui a predat limba română, așa cum copiii lui învață limba română și nu mai fac caz din asta”, a spus Dorin Chirtoacă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților