[ X ]
[ X ]
[ X ]
„UNIREA – ODIP”: Unioniștii stimează și iubesc drapelul Republicii Moldova
1 Februarie

Asociația Obștească „UNIREA – ODIP” a organizat astăzi un flashmob la Președinție, pentru a-și exprima dezacordul față de declarațiile Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la convocarea Consiliului Suprem de Securitate, care urmează „să ia atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova”, informează CURENTUL.

Președintele Asociației Obșteşti „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a vorbit despre scopul flashmob-ului.

„Vom manifesta pașnic împotriva declarațiilor lui Igor Dodon, care este un mincinos, el a spus că, noi, unioniștii nu respectăm drapelul Republicii Moldova, ceea ce este un fals. De aceasta, am venit astăzi cu drapelele Republicii Moldova să demonstrăm opiniei publice, cea pe care încearcă să o manipuleze, că nu este adevărat. Acest drapel ne reprezintă, este tricolorul nostru național, care l-au dobândit părinții și buneii noștri în 1990 în Piața Marii Adunări Naționale. Igor Dodon convoacă Consiliul de Securitate împotriva primarilor patrioți care simt românește și care au considerat într-un mod democratic că unirea este necesară. El face uz de puterea sa prezidențială împotriva poporului Republicii Moldova. Unioniștii stimează și iubesc drapelul Republicii Moldova, toți de aici sunt unioniști, toți de aici au drapel al Republicii Moldova”, a menționat el.

Prin urmare, Bilețchi a vorbit și despre fotografiile prezentate în cadrul manifestației. „Am adus și fotografii cu soldați ruși din Transnistria, care au călcat în picioare drapelul Republicii Moldova. Cerem de urgență convocarea Consiliului de Securitate și atragerea la răspundere a acestor soldați ilegali”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților