[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unioniștii au adus un omagiu poetului Grigore Vieru, cu ocazia celor 84 de ani de la naștere
14 Februarie

La 84 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru, zeci de tineri unioniști din cadrul Asociației „UNIREA-ODIP” au adus un omagiu celui care a stat la baza mișcării de renaștere națională din Basarabia, transmite CURENTUL.

Tinerii au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din capitală și au ținut un minut de reculegere.

„Grigore Vieru rămâne în memoria noastră drept unul dintre cei mai patrioți oameni ai neamului nostru. Întreaga sa viață a promovat cele mai frumoase valori – mama, patria, limba română. Opera acestuia va rămâne mereu vie și este de datoria noastră să continuăm lupta pentru reîntregirea neamului românesc”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Amintim că Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererâta, fostul judeţ Hotin, în familia de plugari români a lui Pavel şi Eudochia Vieru. La sfârşitul anilor 80, Grigore Vieru se afla în prima linie a Mişcării de Eliberare Naţională din Basarabia, textele sale (inclusiv cântecele pe versurile sale) având un mare rol în deşteptarea conştiinţei naţionale a românilor din Basarabia. Pe data de 18 ianuarie 2009, poetul Grigore Vieru s-a stins din viață, în urma unui tragic accident rutier.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților