[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unioniști: Nimănui nu-i convine apariția noastră în peisajul politic moldovenesc
18 Februarie

Candidații pe listele Partidului „Democrația Acasă”, condamnă acțiunea Poliției de Frontieră cu privire la decizia de a oferi candidatului de pe lista partidului, Alina Panico, dreptul de a intra în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Ion Leașcenco, candidat pe lista națională a partidului, a oferit mai multe detalii cu privire la caz.

„Motivul este foarte bizar: consemn privind atentat care pune în pericol siguranța statului Republicii Moldova. E vorba de o unionistă firavă care nicidecum nu poate să pună în pericol securitatea statului. În ultima perioadă, vedem că noi – unioniștii suntem atacați tot mai des. Nimănui nu-i convine apariția noastră în peisajul politic moldovenesc. Guvernării de la Chișinău mereu i-a fost frică de Unire, pentru că astfel își vor pierde funcțiile. Noi condamnăm acest abuz”, a precizat Leașcenco.

În același timp, potrivit lui Leașcenco, alți 2 cetățeni ai Republicii Moldova nu au fost lăsați să treacă frontiera. „24 de ore au interdicție. După aceasta vor încerca repetat să treacă”, a conchis el.

Pentru anticoruptie.md, Alina Panico declara că se deplasau cu o mașină pe care era scris numele lui George Simion, liderul Mișcării Unioniste „Acțiunea 2012”, care a fost expulzat din Republica Moldova și declarat persoană non-grata pe o perioadă de 5 ani. Astfel, Panico, pe lângă alegerile parlamentare din R. Moldova, urma să dea start campaniei de colectare a semnăturilor în susținerea candidatului George Simion la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților