[ X ]
[ X ]
[ X ]
UNFPA a livrat maternității din Bălți echipamente de ultimă generație
13 Octombrie

La maternitatea din Bălți, femeile vor naște în condiții de confort și siguranță, după investiții colosale realizate atât în modernizarea instituției, cât și în dotarea ei cu echipament de ultimă generație.

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii, a donat echipament în valoare de 520 de mii de dolari. Grație acestei investiții, au fost dotate sălile de naștere, terapie intensivă, de ginecologie, sălile de operație și saloanele post-operatorii.

Pe data de 12 octombrie 2022 a avut loc evenimentul oficial de lansare a echipamentului, zi în care deja peste 30 de femei au adus pe această lume noi vieți.

Acest eveniment de dotare este primul din ciclul dotărilor ce reprezintă saltul enorm în serviciile de medicină reproductivă de calitate pentru viitoarele mame și femei. Pe parcursul următoarelor 2 luni, UNFPA va echipa complet 22 de săli de naștere, care vor asigura nașteri în siguranță pentru mai mult de 15 mii de copii. Nou-născuții aflați în condiții critice vor fi salvați datorită echipamentelor moderne care vor fi instalate în unitățile de terapie intensivă din 8 spitale. 14 săli de operație vor fi complet modernizate. O nouă sală pentru operații ginecologice va fi dotată la Institutul Oncologic din Chișinău și va reduce în jumătate timpul de așteptare pentru operațiile oncologice feminine.

 

La ceremonia de donație au participat Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Membra comisiei parlamentare „Protecție socială, sănătate și familie”, Liliana Grosu, Secretarul General Adjunct ONU/ Directorul Executiv Adjunct UNFPA, Ib Petersen, Directoarea Regională a Biroului UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală, Florence Bauer, Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Dr. Nigina AbaszadaReprezentanți ai Spitalului Clinic Municipal Bălți.

 

Inapoi la arhiva noutaților