[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unde au mers în deplasări de serviciu colaboratorii Biroului Național de Statistică și din ce surse
26 Ianuarie

În 2020, angajații Biroului Național de Statistică au mers în în 8 deplasări peste hotare, transmite CURENTUL.

Potrivit informației privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate, directorul general, Vitalie Valcov, a mers în New York, SUA, la cea de-a 51 sesiune a Comisiei ONU pentru Statistică.

Directorul adjunct, Aurelia Spătaru, a mers la New York, SUA la Conferința globală privind măsurarea egalității de gen și intersectarea inegalităților, cercetarea gospodăriei casnice în dimensiunea schimbării datelor; Provocări, oportunități și o agendă pentru viitor. De asemenea, Aurelia Spătaru, împreună cu șeful Direcției recensăminte, a mers și în Cairo, Egipt, la cel de-al doilea forum internațional privind statisticile migrației.

Colaboratorii BNS au mers și la Moscova, Federația Rusă, la o instruire privind statistica e-deșeurilor în Universitatea Națiunilor Unite și UNEP, dar și la cea de-a doua reuniune a Coordonatorilor Naționali din cadrul programului STEP la Luxembourg.

Totodată, colaboratorii BNS au mers la un curs de instruire în cadrul programuui STEP privind Regulamentul registrelor de afaceri ale UE și manualul recomandărilor în Vilnius, Lituania. Un alt seminar în cadrul programului STEP a avut loc la Tbilisi, Georgia.

La Geneva, Elvația, șefa Direcției statistica agriculturii și mediului a participat la seminarul comun OCDE – UNECE privind sistemul conturilor economice de mediu.

Menționăm că toate cheltuielile au fost finanațate din surse externe.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților