[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un ucrainean a fost reținut pentru organizarea migrației ilegale
13 Iulie

Unul dintre organizatorii migrației ilegale, care își desfășurau activitatea infracțională prin intermediul rețelelor de socializare, a fost reținut de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în comun cu procurorii din Procuratura Briceni.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, dar și din declarațiile victimelor, a fost stabilit că în mediu online este publicat un anunț despre posibilitatea traversării frontierei de stat, din Ucraina în Republica Moldova, contra unei sume de bani. În anunț erau indicate date de contact, inclusiv transferul de bani se făcea prin intermediul cardului bancar.

Totodată, conform informațiilor operative, fiecare dintre complici aveau rolul lor determinat în comiterea infracțiunii: preluarea, asigurarea trecerii clandestine a frontierei de stat, transportarea pe teritoriul R. Moldova.

Astfel, unul dintre cei doi cetățeni ucraineni documentați în cauza penală a fost călăuză pentru alți doi bărbați ucraineni chiar de pe teritoriul Ucrainei, împreună ajungând fraudulos în R. Moldova. Ulterior, al doilea bănuit urma să asigure transportarea din zona de frontieră pe teritoriul țării noastre. Pentru aceste servicii ilegale, victimele trebuiau să achite fiecare peste 2000 euro.

În rezultatul măsurilor comune, persoanele implicate în organizarea migrației ilegale au fost identificate în scurt timp. Reținerea unuia dintre bănuiți a avut loc în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga, acesta a încercat să intre pe  teritoriul R. Moldova. Prin urmare, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore.

La fel, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.

În repercusiune, sunt continuate acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoanele implicate în activitatea de migrație ilegală.

Inapoi la arhiva noutaților