[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un tânăr a furat un automobil. Acum riscă amendă până la 67 500 lei sau închisoare până la 3 ani
19 Iulie

Un tânăr de 28 de ani, locuitor al capitalei, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de răpirea unui automobil, transmite CURENTUL.

La data de 15 iulie, polițiștii au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, precum că din garajul amplasat în or. Sângera a fost răpit un automobil de marca „Skoda Fabia”.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Victima a comunicat că seara a parcat unitatea de transport în garaj și a mers acasă, iar când a ieșit, nu a mai găsit automobilul.

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 210 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru identificarea suspectului și depistarea automobilului. Astfel, în urma măsurilor întreprinse, automobilul a fost depistat abandonat pe o stradă din or. Sângera, mun. Chișinău.

Urmare a acțiunilor iîntreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând a răpit automobilul doar pentru a se plimba. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar pentru fapta data, tânărul riscă amendă de la 29 000 la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților