[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un străin și-a ticsit valiza cu țigări și a pornit spre New York
11 August
1110 pachete de țigări au fost depistate în bagajul de cală al unui cetățean străin, în vârstă de 32 de ani, pasager la ruta Chișinău-Istanbul-New York. 
Cazul a fost înregistrat în Aeroportul Internațional Chișinău, ca urmare a acțiunilor de control desfășurate de către polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii vamali.
Preventiv, în cadrul controlului de specialitate, folosind echipamentul de control cu raze X, au apărut suspiciuni rezonabile că în bagajul unui pasager este o cantitate impunătoare de țigări.
Ulterior, după controlul actelor, în zona de control vamal, pasagerul vizat a selectat coridorul roșu și a comunicat faptul că deține în bagajele sale de cală țigări, dar nu știe exact ce cantitate, și că le-a introdus anterior în R. Moldova fără a le declara.
În rezultatul controlului au fost depistate 1110 pachete de țigări cu timbru de acciz străin, fără careva acte de proveniență.
Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar investigațiile pe caz sunt continuate de către Serviciul Vamal.
Inapoi la arhiva noutaților