[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un proiect de eficientizare energetică, demarat la Chișinău. E vorba de 20 de obiective!
21 Decembrie

Mai mulți experți din domeniul eficienței energetice, în cadrul unei conferințe de presă, au anunțat despre demararea proiectului de eficientizare în Chișinău, finanțat de BERD și BEI, informează CURENTUL.

Expertul în energetică, Sergiu Ungureanu, a oferit mai multe detalii cu privire la subiect.

„Vor fi eficientizate 20 de obiective. Astfel, Spitalul „Sfânta Treime” este unul dintre cele mai mari proiecte care a beneficiat de eficientizare energetică. Aceste măsuri de eficientizare au un potențial de a reduce cheltuielile, se reduc cel puțin 30-40% la sută din condițiile actuale. Vrem sa amintim că, Republica Moldova are și obligații de eficientizare energetică, în special în sectoarele cu consum sporit de energie”, a spus el.

Reprezentantul Liceului „Vasile Vasilache”, Vera Balanel, a comunicat despre importanța eficientizării liceului. „Suntem foarte bucuroși că suntem incluși în acest proiect. Bineînțeles, avem nevoie de multe schimbări pentru a presta energie. În primul rând – de a schimba țevile și de a eficientiza iluminarea în clase. Totodată, nu avem apă caldă și încălzim apa pentru a spăla vesela, este un consum enorm de energie”, a precizat Balanel.

De menționat că, costul proiectului este de 25 mln. euro.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților