[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un profesor de muzică din Edineț, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru viol și acțiuni perverse
27 Februarie

La 23 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 48 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea a 7 episoade de viol (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), 8 episoade de acțiuni violente cu caracter sexual (art.172 alin.(2) lit.b) din Codul penal) și 8 episoade de acțiuni perverse, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 25 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250 000 lei.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, în perioada anilor 2017-2022, inculpatul, activând în calitate de profesor de muzică în raionul Edineț, atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia, a comis acțiuni prejudiciabile ce atentează la inviolabilitatea sexuală, libertatea psihică, integritatea corporală și sănătatea a șapte victime minore.

Inculpatul a pledat nevinovat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Inapoi la arhiva noutaților