[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un primar bate alarma: „Dacă nu voi fi reținut…”
27 Noiembrie

Blocarea proiectelor și hărțuirea Autorităților Publice Locale (APL) prin fabricarea dosarelor penale a fost subiectul unei conferințe de presă, organizată de primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, informează CURENTUL.

„APL este un component al unei mașinării de stat. Noi ne ciocnim cu foarte multe probleme în dialogul nostru cu mai multe instituții, care ne pun impedimente. Toate proiectele din localitate sunt blocate de Partidul Democrat și consilierul PSRM, Viorel Vartolomei. Daca nu se realizează proiectele în Băcioi, oamenii sunt înrăiți pe administrație și acesta este scopul lor. Noi nu ne temem de investigații. Noi avem obligațiile noastre, ca, ulterior, oamenii să beneficieze de servicii calitative gratuite”, a precizat Șalari.

Prin urmare, el a comunicat motivul inițierii dosarelor penale, dar și al intimidărilor. „Ne acuză de fals în acte, precum că la indicația primarului a fost falsificat un document. Suntem în campanie electorală, ni s-au cerut și funcții. Sunt diferite modalități ca să ne hărțuiască. Acum am 12 dosare penale și nu îmi este rușine să spun despre intimidările care se fac. Se dorește ca să-mi fie pusă interdicția de a candida. Eu sunt convins că, după 24 februarie lucrurile în Republica Moldova vor lua o altă întorsătură. Am fost intimidat prin diferite modalități. Au auzit că pot fi un contracandidat al lui Țuțu la locale sau la parlamentare, dar e prematur de discutat despre aceasta, însă ei au în vedere că se poate întâmpla un asemenea scenariu. Dacă nu voi fi reținut în scurt timp, voi continua să spun problemele din Băcioi, ele sunt foarte multe”, a conchis acesta.

Precizăm că, primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari este membru al Partidului Unității Naționale, care, anterior, a părăsit rândurile Partidului Liberal.

Amintim că, în vara anului curent, Șalari s-a adresat organelor de drept, dar și ambasadelor acreditate în Republica Moldova pentru a cere azil politic în legătură cu intimidările în adresa sa.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților