[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un permis de conducere falsificat, deținut în calitate de ”suvenir”, ridicat la Otaci
3 August
Un cetățean al Elveției a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, un permis de conducere falsificat care, din relatările sale, ar fi un ”suvenir”. Cazul a fost consemnat în punctul de trecere Otaci, pe sensul de ieșire din R. Moldova, la data de 2 iulie 2022.
Pentru formalitățile trecerii frontierei de stat s-a apropiat un autoturism de model Renault, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean al Elveției de 25 de ani. Tânărul a prezentat în cadrul verificării documentelor două permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile române și din Marea Britanie. Polițiștii de frontieră din prima au observat că permisul românesc conține semne vădite de falsificare. Controlul actului cu ajutorul dispozitivelor speciale, dar și cu suportul experților Frontex, au fost confirmate bănuielile – permisul este falsificat.
La audieri, șoferul a relatat polițiștilor de frontieră că de fapt este un ”suvenir” dăruit de prieteni, precizând că nu l-a utilizat ca document oficial. Permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.
Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea măsurilor ce se impun. Străinul și-a continuat călătoria în calitate de șofer, având permisul britanic veridic.
Inapoi la arhiva noutaților