[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid se judecă cu CEC: „Nu am de gând din pensie să le plătesc”. Care e motivul și cine e vizat
12 Iunie

Partidul politic „Patria” a acționat în judecată Comisia Electorală Centrală (CEC). Motivul ține de neprezentarea la timp a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului pentru anul 2017, informează CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, liderul formațiunii „Patria” a declarat că nu are de gând să achite amenda cu care a fost sancționat.

„Deocamdată mă judec pentru că am întârziat cu o săptămână cu raportul pentru anul trecut. Noi nu avem bani. Nu avem bani, nu avem din ce întreține partidul. Și contabilul a plecat pentru că nu am avut cu ce să-i plătim salariul, de aceea am și întârziat cu raportul. Ei vor să le plătesc nu știu câte mii, dar eu nu am de gând din pensie să le plătesc”, a mărturisit Emilian Ciobu.

De menționat că, potrivit normelor legale, neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul şi formatul stabilite de către Comisie, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancţionează cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților