[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid s-a lansat în campanie electorală: Platforma e axată pe același concept promovat în alegerile din 2010 și 2014
28 Ianuarie

Partidul Național Liberal (PNL) și-a lansat, ieri, Platforma electorală „UNIREA, nu AGONIA”, precum și candidatul PNL în Circumscripția 50 Diaspora Vest (UE), Gheorghe Furdui, dar și lista națională a candidaților pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, PNL a înmânat legitimațiile de candidat, emise de CEC, în temeiul Hotărârii de înregistrare a partidului pentru participare la scrutin.

„Vorbitorii au menționat imperativul Unirii, nu doar ca un act de dreptate istorică pentru populația din stânga Prutului, care s-a aflat și se mai află sub ocupație rusă prin prezența trupelor rusești în stânga Nistrului. UNIREA este și o salvare de AGONIA ce urmărește ca un blestem populația din acest teritoriu, victimă, de 27 de ani, a guvernărilor ce alternează de 27 de ani în al doilea stat românesc”, se spune în comunicat.

Potrivit PNL, platforma electorală, intitulată ”UNIREA, nu AGONIA”, este axată pe același concept, promovat în alegerile parlamentare din anii 2010 și 2014, – conceptul integrării românești concomitent cu reformele conforme angajamentului statului privind integrarea europeană.

„Platforma include poziții proUnire exprimate de parlamente, strategi și politicieni străini și români. Toți recunoscând dreptul inalienabil al românilor de a-și decide soarta, fără niciun amestec din afară, așa cum se menționează și în Declarația de independență a R.Moldova, precum și despre inevitabilitatea Reunificării celor două state românești în actualul context european. Partea a doua a Platformei electorale este axată pe 20 de angajamente concrete ale PNL, a căror realizare ar însemna accelerarea reformării societății și pregătirii instituțiilor pentru standardele europene, prin integrarea românească înfăptuită datoriră unor decizii importante de stat și ale clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților