[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid politic anunță că nu va participa la parlamentare: Vom susține…
17 Decembrie

Partidul Unității Naționale (PUN) nu va participa la următoarele alegeri parlamentare din 2019. Despre aceasta a comunicat președintele executiv al partidului, Anatol Șalaru, după ședința Consiliului Politic Republican al PUN, informează CURENTUL.

„Consiliul Politic a luat decizia de a nu participa în alegerile din 2019 și de a sprijini blocul electoral ACUM. Această decizie este matură. O venire a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la putere va atrage federalizarea Republicii Moldova și interzicerea unionismului”, a precizat Șalaru.

În același timp, el s-a adresat unioniștilor din Republica Moldova. „Facem apel la toți unioniștii să participe masiv la alegeri și să voteze blocul ACUM. Noi nu vom înainta candidați, nu vom negocia pentru circumscripții, doar vom sprijini. Le vom acorda, celor de la ACUM, tot ajutorul, cu excepția ajutorului financiar. Am efectuat acest pas, fiindcă există riscul ca Republica Moldova să nu mai existe după aceste alegeri. E cazul să dăm un exemplu de maturitate politică, dar și un exemplu pentru celelalte partide”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților