[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid extraparlamentar, gata să asigure un guvern până la anticipate
30 Martie

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc a declarat că partidul în fruntea căruia se află este gata și are capacitatea și echipa necesară pentru a-și asuma responsabilitatea în conducerea unui guvern de tranziție până la anticipate, informează CURENTUL.

„Republica Moldova este într-o situație fără precedent. Cu părere de rău, constatăm că zilnic Republica Moldova în această ultimă perioadă a pierdut oportunități de zeci de milioane de euro. Cel mai grav lucru care se întâmplă în lupta celor doi politicieni orgolioși este că mor oamenii”, a declarat Cavcaliuc.

„Pe mine și familia mea ne-a atins foarte dureros această pandemie. Mi-am pierdut tatăl din cauza gestionării proaste și a luptelor interminabile. În întreb pe Dodon, o întreb pe Sandu, pe Ciocoi, pe Greceanîi: voi ați pierdut pe cineva drag? Va veni timpul să răspundeți. Nu este un film sau o joacă politică, dar este viața oamenilor noștri”, a mai spus politicianul.

Prin urmare, Cavcaliuc a spus că alegerile parlamentare anticipate sunt unica soluție ca în Republica Moldova să vină o clasă politică responsabilă, dar acest exercițiu trebuie de realizat într-un cadrul legal. „Avem mari dubii în privința la ce se întâmplă astăzi între Președinție, Parlament și Curtea Constituțională”, a precizat el.

„Cel mai important în acest proces este cum asigurăm ca nici o persoană care va participa la alegeri parlamentare anticipate să nu se infecteze și să trăiască în continuare. Noi suntem gata și avem capacitatea și echipa necesară care poate să-și asume responsabilitatea pentru conducerea unui guvern de tranziție până la anticipate”, a conchis politicianul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților