[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un oraș din Japonia va oferi Republicii Moldova 100 pomi de cireși japonezi
27 Martie

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a comunicat despre transmiterea a 100 pomi de cireș japonez (sakura) din partea orașului Tomi din Japonia – Republicii Moldova, informează CURENTUL.

„Orașul Tomi din prefectura Nagano a Japoniei va transmite Republicii Moldova 100 de pomi de cireș japonez (sakura) pentru a marca numărătoarea inversă de 100 de zile înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice din vara anului 2020”, a scris ministrul, pe o rețea de socializare.

În acelali timp, Ulianovschi a comunicat unde vor fi plantați copacii. „Ceremonia de plantare a sakurei va fi organizat în primăvara anului viitor, în timpul vizitei în țara noastră a primarului de Tomi, Toshio Hanaoka, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Fundația pentru relații moldo-japoneze (Scuarul Universității de Stat din Moldova), Centrul moldo-nipon pentru perfecționare a cadrelor și Primăria municipiului Cahul”, a conchis el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților