[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou protest contra votului mixt! Iată cu ce a culminat acțiunea!
30 Iulie

Un nou protest, organizat de către mai multe partide din opoziție și societatea civilă din Republica Moldova, împortiva noului sistem electoral, votat de către Parlament – sistemul mixt, s-a desfăşurat astăzi în fața Parlamentului, informează CURENTUL.

Mulțimea a scandat în cor: „ Noi nu cedăm”, „Lupta continuă”, „Sus democrația”, „Noi suntem poporul”, „Jos votul mixt”.

Directorul Institutului de Politici Publice, liderul societății civile, Arcadie Barbăroșie, a mulțumit tuturor celor prezenți la protest.

„Mă bucur că suntem atât de mulți, să ne manifestăm pentru țara noastră, pentru democrație, pentru drepturile omului. Au votat o lege care nu este a noastră, care nu ne reprezintă, care schimbă într-un sistem electoral corupt. Presa este controlată de cei care au bani, o grămadă de surse de informare sunt controlate și au unul și același lider. Protestele trebuie să continuie pașnic, atâta timp cât noi nu avem legea care ne trebuie, protestele trebuie să i-a forță și mai mare”, a menționat Barbăroşie.

Consilierul local din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, Anastasia Cojocari, a accentuat că cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să cedeze.

„Au ajuns să ne conducă niște oameni corupți, ca rezultat a acestei guvernări, cetățenii sunt intimidați, nivelul de trai este dezastruos, Moldova a devenit un stat corupt, care îi exploatează în interesul unuei case de birocrați, fac tot felul de mârșăvenii, iși bat joc de noi, iar, noi suntem nevoiți să stăm aici și să protestăm. Moldova are nevoie de unitate, să venim aici în fiecare duminică”, a spus ea.

Maia Sandu, Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, a îndemnat oamenii să iasă la protest. „Să demonstrăm tuturor că nu ne lăsăm călcați în picioare merităm să fim respectați. Acești corupți care ne-au furat deja o dată, vor să ne fure și la alegerile parlamentare din anul 2018, de aceea au inventat o lege cu care să manipuleze votul. Asta nu e democrație, ce vor să facă e dictatură”, a spus Sandu.

Andrei Năstase, liderul Partidului Demnitate și Adevăr, a mulțumit tuturor celor prezenți la protest. „Mă bucur că suntem atât de mulți, țara noastră totuși are viitor. Întreaga țară este cu noi chiar și diaspora. Trebuie să ieșim la protest, nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi. Dragi cetățeni să știți că tot răul are un sfîrșit. De asemenea, cerem confiscarea averi ilegale a acestor criminali”, a spus liderul PDA.

La protest a fost creat Consiliul Marii Adunări Naționale, care a votat astăzi o rezoluție, ce va fi înaintată Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și mai multor consilieri europeni. Rezoluția prevede și organizarea următorului protest, data căruia care va fi anunțat ulterior.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților