[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou post TV apare în Republica Moldova
22 Ianuarie

În ședința publică de azi, Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat cu majoritate de voturi licența de emisie, pe o perioadă de nouă ani, postului TV Plus, un nou furnizor de servicii media de tip generalist.

Pentru acordarea licenței au votat opt membri ai CA, iar Corneliu Mihalache a votat împotrivă. Decizia privind acordarea licenței pentru acest post a fost adoptată rapid, fără pre multe discuții ale membrilor CA referitor la viitoarea activitate a TV Plus.

Într-o intervenție de tip conferință telefonică cu membrii CA, Alexandr Furmanov, fondatorul companiei Entertainment Plus ce deține postul TV Plus, a menționat că postul va avea o politică editorială independentă și „va promova interesele telespectatorilor”. Furmanov a mai spus că postul va produce știri, emisiuni analitice și cognitive, și va fi un proiect media „despre problemele social-politice și viața culturală a țării”.

În cadrul ședinței CA, Corneliu Mihalache s-a arătat uimit că noua instituție are un capital social de doare 100 de lei.

„Avem o sumedenie de posturi TV de acest tip, e o televiziune de nișă”, a spus Mihalache, arătându-se rezervat și votând împotriva acordării licenței.

Compania Entertainment Plus, deținătoarea TV Plus, a fost înregistrată la sfârșitul anului trecut.

Sursa: Monitor Media

Inapoi la arhiva noutaților