[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou nivel de colaborare între Moldova și România la capitolul turismului! Vor fi implementate 3 rute turistice
12 Mai

Directorul General al Agenției Turismului din R. Moldova, Stanislav Rusu, efectuează o vizită de lucru în România la invitația Ministrului Turismului din România, Bogdan Gheorghe Trif, transmite CURENTUL.

Vizita are drept scop extinderea colaborării dintre cele două țări prin formarea unui grup de lucru în vederea implementării rutelor turistice: ,,Ruta Vinului”, ,,Ruta Cetăților” și ,,Ruta Mănăstirilor”.

În cadrul unei conferințe de presă a fost dat startul rutelor comune și anunțate proiectele care urmează a fi realizate până la sfârșitul anului 2018 și anume: Ruta „Ștefan cel Mare și Sfânt” și deschiderea Birourilor de promovare turistică a României la Chișinău și a Republicii Moldova la București. Ruta „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi finanțată din bugetul Ministerului Turismului din România și va include cetățile și hrubele din perioada domniei marelui Domnitor.

Proiectul ,,Ruta Vinului” va fi primul proiect realizat și implementat în comun cu partea Română, destinat în special turiștilor din Asia ( China, Japonia, Coreea de Sud, etc.), dar și celor din America de Nord și cea de Sud. Lansarea rutei turistice comune ,,Ruta Vinului” este realizată implicit în contextul deținerii de către Republica Moldova a titlului de „Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, dar și includerea respectivei rute în „Drumul Vinului European”, proiect care împreună cu Ministerul Turismului din România, se propune de a fi inclus în proiectele relevante ale Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU, precum este „Ruta Mătăsii”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților