[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou lot de asistență medicală a fost donat beneficiarilor din regiunea transnistreană
9 August

Un nou lot de asistență umanitară, oferit cu titlu de donație Republicii Moldova din partea Biroului de Coordonare al Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova a fost livrat unui centru medical din or. Tiraspol.

Lotul distribuit a fost compus din 49 kit-uri de mentenanță cu concentratoare de oxigen indispensabile în terapia pacienților și pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului.

Recepționarea, stocarea, evidența și distribuirea consumabilelor medicale provenite din donația externă a avut loc în conformitate cu prevederile Dispoziției Ministerului Sănătății al Republicii Moldova nr.337-d din 03 iulie 2023.

Reamintim, că anterior, în data de 09 februarie curent, centrele medicale din stânga Nistrului și mun. Bender au primit conform procedurilor aprobate de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova un alt lot de asistență umanitară ce conținea echipamente de protecție în corespundere cu standardele de calitate și de siguranță pentru personalul medical: mănuși de cauciuc de unică folosință (1100 buc.), mănuși de nitril (600 buc.), ecrane de protecție facială (2600 buc.), seringi (1700 buc.), termometre clinice (4 buc.).

Astfel, în contextul fortificării angajamentului național, autoritățile competente ale Republicii Moldova oferă suport continuu cetățenilor săi din regiunea transnistreană pentru a răspunde prompt la necesitățile de urgență și a ocroti sănătatea publică.

Inapoi la arhiva noutaților