[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou incubator de afaceri a fost deschis la Călărași. Iată în ce vor fi specializate cele 26 de companii
20 Iunie

Incubatoarele de afaceri reprezintă o școală a businessului, care trebuie extinsă și în alte raioane ale Republicii Moldova, deoarece reprezintă o platformă foarte bună de idei pentru inițierea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din țară. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, la Călărași, în cadrul ceremoniei de lansare oficială a celui de-al IX-a Incubator de Afaceri, construit cu susținerea Uniunii Europene, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrului Economiei, deschiderea Incubatorului de Afaceri din Călărași se aliniază priorităților Guvernului Republicii Moldova în dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, în special, în zonele rurale.

Aneil Singh, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a menționat că proiectul incubatoarelor de afaceri s-a dovedit a fi unul reușit pentru Republica Moldova, deoarece a contribuit la lansarea mai multor afaceri în diferite sectoare ale economiei naționale, a creat locuri de muncă, lansat noi servicii și produse pe piața autohtonă.

Directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, a specificat că proiectul de realizare a Incubatorului de Afaceri de la Călărași se estimează la 8,5 milioane de lei, dintre care circa 850 mii de lei este contribuția Consiliului raional, și va găzdui inițial circa 26 de companii, dintre care o parte din ele vor fi specializate în confecționarea hainelor pentru copii, textile, confecții din metal forjat, etc, iar 10 companii în prestarea serviciilor de consultanță în afaceri, desing și tipar, deservire socială, etc..

Incubatorul de Afaceri constituie un pas nou în dezvoltarea multifuncțională a raionului, va contribui în primul an de activitate la deschiderea a circa 60 locuri noi de muncă, care ulterior vor crește până la peste o sută.

În perioada imediat următoare va fi lansat un nou Incubator de Afaceri în municipiul Cahul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților