[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou grup de inițiativă pentru organizarea referendumului legislativ de abrogare a sistemului mixt – constituit
12 Februarie

Membrii inițiativei civice pentru organizarea referendumului legislativ de abrogare a sistemului electoral mixt au constituit un alt grup de inițiativă, informează CURENTUL.

Evenimentul a avut loc la Filarmonica Națională la 11 februarie curent, iar în grupul de inițiativă, care va colecta semnături, s-au înscris 791 de persoane.

Organizatorii spun că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor merge din nou la CEC, după ce in ianuarie au fost respinși.

De menționat că, inițiatorii plebiscitului sunt susținuți de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Partidul Nostru (PN), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), dar și de Platforma DA (PDA).

Totodată, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat că, jumătate dintre membrii grupului de inițiativă, care vor colecta semnături, sunt simpatizanți ai Platformei.

Precizăm că, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins o dată cererea de înregistrare a grupului de inițiativă, motivându-și decizia prin faptul că a depistat mai multe erori.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților