[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un moldovean și un ucrainean, depistați la frontiera moldo-română
7 August
Un conațional și un cetățean al Ucrainei sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru uz de acte falsificate.
În seara zilei de 6 august 2023, cetățeanul Ucrainei a încercat să treacă frontiera de stat, la volanul unui automobil, însă și-a continuat călătoria în calitate de pasager. În cadrul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere ucrainean nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind falsificat. Străinul de 39 de ani s-a prezentat pe sensul de intrare în R. Moldova, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.
Cea de-a doua persoană documentată este un moldovean, locuitor al raionului Drochia, fiind depistat acum trei ore în punctul de trecere a frontierei Costești, direcția ieșire din țară. Conform analizei de risc, șoferul și pasagerii unui automobil au fost supuși verificării suplimentare. În rezultat, în portmoneul unui pasager de 32 de ani a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile din R. Moldova. La audieri, conaționalul și-a recunoscut fapta ilegală – permisul a fost cumpărat cu 700 EUR.
Ambele cazuri sunt cercetate sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a făptașilor.
Inapoi la arhiva noutaților